Garcia Calavera

Romania – tara de cacat – Black Friday in Romania

Black Friday este un concept preluat din SUA , acolo unde in vinerea de dinainte de “Thanksgiving” marile magazine pun o cantitate limitata de produse cu reduceri uriase de la 50% in sus , valabile doar in acea zi , iar lumea asteapta dis de dimineata in fata usilor magazinelor sa isi cumpere acel TV LED cu 1000 de dolari inloc de 2000(anul acesta la lantul Best Buy am vazut o oferta la un Samsung full HD la pret de 799$ in loc de 1499$) , sau acel laptop , tableta , jucarii pentru copii etc , pentru multi membri ai clasei mijlocii fiind cam printre putinele zile cand isi permit un asemenea produs. Romanii au preluat si ei acest concept dar cu un aer balcanic , de tiganeala ieftina , si publicitate falsa tipica acestor meleaguri. Astfel desi in toate hipermarketurile vezi afise uriase cu black friday pe care scrie clar ca sunt reduceri de 50% la toata gama de laptopuri  , televizoare sau electrocasnice , cand ajungi de fapt la raftul cu acele laptopuri vezi un pret “nou” , deja redus  , mentionandu-se ca mega reducerea de Black Friday e deja inclusa in acel pret , dar nu trebuie sa fii vreun specialist ca sa te prinzi ca un laptop costa oricum intre 15 si 35 de milioane , o tableta 7-20 de milioane in functie de model , si realizezi de fapt ca reducerea este undeva la 5-10% in realitate , ca na era culmea sati scrie 3000 lei pe un jeg de laptop , si sa taie acel pret ca sa scrie frumos langa 1500. Pe marile siteuri online sta putin mai altfel treaba , s-a adoptat conceptul si explicatia ca de fapt nu este ziua cu cele mai mari reduceri , ci de fapt doar ziua cu cele mai multe reduceri…. in ciuda marketingului agresiv care iti promite reduceri de pana la 70% , iar de dimineata cand te intri pe site bineinteles ca serverul a picat (unii zic ca intentionat) iar cand siteul isi revine intr-un final stocul limitat de produse dorite este epuizat , si afli cu stupoare ca de fapt reducerile sunt intre 10 si 25% la chestiile cu adevarat importante (electronice scumpe) si acele sume uimitoare de genul -50% , -70% sunt doar la maruntisuri de genul USB memory stick , card SD , carti , CDuri cu muzica si restul tampeniilor de care vor sa scape. Mai mult , la o analiza mai atenta a evolutiei preturilor pe aceste siteuri , multi clienti au sesizat ca preturile produselor de la Black Friday au fost crescute cu atentie in perioada de dinainte , doar pentru a fi taiate la loc in acea zi. Va invit sa va verificati newsletterule din mail de dinainte pentru a reliza ca de fapt sunt aceleasi preturi de mai inainte cu ceva timp.

Asa ca dragi cititori va mai zic inca odata cat de cacat este tara in care traim , unde comerciantii isi bat joc de clienti si apeleaza la tiganisme ieftine doar ca sa iasa ceva profit , pentru ca aici e intradevar tara tuturor posibilitatilor , un loc fara lege in care nimeni nu va fi niciodata pedepsit ca in vest pentru acte de publicitate falsa.

Vedeti de asemenea si pagina de Fb GarciaCalavera.ro  , care daca va place ii puteti da un like.

vezi si alte articole din Romania: Legea fumatului in Romania , Propaganda ridicola a Constantei , RATC Constanta- o mare rusine a orasului , Cu masina la serviceANR – SSO EndorsementTrenuletul din parcul Tabacarie , Abuzul VodafoneMafia Navigatorilor ; Legi locale , Taxi Constanta , Birocratia 2 , Black Friday , Policlinica 2 , ANR Bucuresti , Bancile in RO , Let’s do it Romania -But why? , Rovinieta in oras , Inmatriculare auto , Aviz psihologic , Proiecte abandonate dupa 89  , Sea service cadet , Joburile in RO , TVA-ul

2 comments

  1. pai cam tu ce ai vrea de la o tara cu economia la pamant…..reduceri uriase?…ca in America? este o comparatie prea mare intre intre marketingul de acolo si al nostru!

  2. faptul ca e economia la pamant nu scuza in nici un fel nesimtirea comerciantilor care iti promit reduceri reale si cand ajungi acolo vezi ca e o buleala pe fata , ca sa numai zic ca actul de publicitate falsa este ILEGAL , (irelevant in Romania)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.