Garcia Calavera

Cat de socanta e vremea in Anglia UK pentru straini ca noi?

How shocking is the weather in UK England for foreigners like us? English article here

M-am născut în România și am venit în Marea Britanie din Marsilia Franța și vremea in Anglia UK, de aici a fost un șoc complet pentru noi. Chiar dacă am fost avertizați de prietenul nostru care locuiește aici și, în ciuda faptului că am venit în vizită înainte de relocare pentru a cerceta locul, tot am fost loviți puternic de acesta. În mod remarcabil, în timpul vizitei noastre aici, nu a plouat aproape deloc, așa că cine lucra acolo sus la discursul de convingere, a făcut o treabă foarte bună.

Deci, practic, cam asa este Iarna în Anglia Marea Britanie:

weather in UK winter , Iarna in Anglia

Nu sunt temperaturi de îngheț sau altceva de genul. Temperatura Iarna este deobicei în jur de 6 grade C. Dar daca luam in considerare vântul nemilos care bate dinspre Marea Nordului și ploaia rece, se simte mai mult ca la 2 grade C. Și rămâne așa foarte mult timp. Imaginați-vă că saptamani intregi vă treziți în fiecare zi cu ploaie și cer gri. Devine deprimant, nu? … Ei bine, cam așa si este, iar statisticile oficiale ale guvernului Britanic o confirmă.

Și apoi, într-o zi, se schimbă brusc si devine asa:

Winter weather in UK / Vremea in Anglia UK iarna

După părerea mea, lunile de iarnă din Ianuarie și Februarie sunt cele mai bune din Anglia, Marea Britanie. De obicei este soare și vantul este blând. Acesta este singurul anotimp în care vremea in Anglia este de obicei mai bună decât în România. Chiar dacă nu mi-e dor de Crivățul brutal care îți lasă zgârieturi pe față, si de oase înghețate, totuși îmi este dor de zăpadă. În orașul meu natal, Constanța, rareori avem zăpadă din cauza apropierii de Marea Neagră, dar din când în când aveam si noi acest peisaj magic:

winter in Romania

Și chiar dacă nu era zăpadă în orașul nostru, există întotdeauna la doar 4 ore distanță, Valea Prahovei, care este plină de stațiuni de schi foarte bune:

winter in Brasov , Romania

Dar să revenim în Anglia, Marea Britanie. Soarele de iarnă nu durează mult de obicei și, revine relativ rapid la acest peisaj:

Weather in UK England / Vremea in Anglia

Adăugați la acel peisaj gri și întunecat faptul că în nordul Angliei, în lunile de iarnă, soarele răsare la 9 dimineața și este deja întuneric până la 4 dupa amiaza. Vremuri bune nu?

Dar a trecut si a venit primăvara. Ultima a fost pur și simplu frumoasa. Aproape o lună întreagă, fără ploaie și cer gri. Dar hai sa vedem partea plina a paharului: vara este imediat după colț. Acesta a fost începutul ultimei noastre veri aici:

Summer Weather in UK England / Vara in Anglia UK

Dar după câteva săptămâni proaste de vară, în cele din urmă a venit si la noi niște vreme bună. Datorită unui miracol dat de la Dumnezeu, au fost aproape 2 luni de soare continuu vara trecută, cu temperaturi medii intre 18 până la 22 grade C. Și datorită unui val de căldură, am avut 2 săptămâni cu temperaturi mai mari de 25 ° C! Vă puteți imagina asta? Două săptămâni intregi de temperaturi reale de vară! A fost chiar și o zi când a crescut la 30 de grade C. Incredibil nu? … Dar, ca toate lucrurile bune, spre sfarsitul lunii August s-a întors la acest lucru:

Summer Weather in UK England / Vremea in Anglia Vara

Ce vedetei în fotografia de mai sus este piscina gonflabilă pentru copii a vecinului meu, umplută cu bucăți mari de gheață numite grindină. Acest fenomen din August nu este chiar o întâmplare rară aici din ceea ce mi-au spus colegii mei Britanici. Tin sa precizez ca totusi admir pe Britanici pentru rezistența și toleranta lor la frig. Pentru noi, vara înseamnă temperaturi între 30 și 40 de grade C. Aici, când noi tremuram din cauza frigului, cu o geacă groasă de iarnă pe noi, unii dintre localnici sunt încă afara la plimbare în pantaloni scurți și cu mânecă scurtă.

Septembrie și octombrie au fost destul de OK … cred. A fost sa zic in proportie de 50-50 de zile ploioase față de zile ne-ploioase. Am făcut chiar și un grătar în Octombrie în ciuda vremii depresive urâte.

Weather in UK England / Vremea in Anglia UK

Acum, comparând această vreme cu Franța sau România, mă face să mă gândesc serios de ce naiba s-ar muta cineva (inclusiv eu) pe această insulă umedă si depresivă ? Glumesc, știu de ce (£££). Apropo, uitati si doua poze din vacanța noastră acasa in Constanta, Romania, pe 20 Septembrie in același an:

September in Constanta Romania
20 September in Constanta Romania

Deci a fost vremea din Anglia, Marea Britanie a fost un șoc pentru noi ca straini, obisnuiti să meargă la plajă la sfârșitul lunii Septembrie? … Da, foarte, foarte mult! Voi ce parere aveti?

Daca ti-a placut acest articol , vezi si alt articol despre calatoriile noastre din lista de dedesubt , de asemenea vezi si pagina site-ului de Fb GarciaCalavera.com  , care daca va place ii puteti da un like.

Vezi si alte articole despre viata in strainatate:

Vezi si alte articole din Romania: 

Vezi si alte calatorii:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.