Garcia Calavera

Romania tara de cacat – saga continua

Era o vreme de demult cand omul s-a saturat de Dacia lui 1410 si pentru ca nu avea bani de ceva nou se ducea frumos in Germania si isi lua o masina la SH decenta. Intre timp capcaunii din guvern pentru a mai face rost de ceva bani dar si pentru a baga pe gat omului Dacia Logan  au imventat o noua taxa auto  de poluare ILEGALA in UE care de multe ori depasea lejer valoarea masinii SH mai ales la alea mai vechi dar nici o problema ca guvernantii au modificat legea ca sa te taxeze si daca iti iei masina nou nouta ca cica polueaza si aia. Astfel a luat nastere un nou fenomen pe strazile romaniei , automobilele inmatriculate in Bulgaria , vecinii nostri de la sud de Dunare nu au bagat din burta nici o taxa deasta si ne-au primit cu bratele deschise , mai ales de cand amandoua state sunt in UE si granitele au un rol mai mult estetic. Problema e ca masinile alea decente aduse din Germania au fost in mare parte inlocuite cu harburi la mana a patra aduse de la nemti de vecinii nostri bulgari , dar puse la vanzare abia dupa ce au fost rupte de cei din urma.

In aprilie 2011 vocile soferilor romani au fost in sfarsit auzite de UE si Curtea Europeana de Justitie a declarat taxa auto ilegala , statul urmand a o desfiinta in regim de urgenta si restitui banii incasati ilegal. Raspunsul guvernului a fost destul de clar: nu se va restitui nici un leu , eur ca e criza si navem de unde. Si nici nu s-a scapat bine de o ineptie ilegala ca statul a mai trantit un proiect: masinile cu numere straine nu vor avea voie sa circule pe drumurile romanesti mai mult de 90 de zile pe an , proiect de lege care contravine in mod foarte direct cu legislatia europeana referitoare la dreptul de libera miscare intre statele membre UE. Intelegem ca guvernantii mor de oftica cand 2% (pana acum) din alea multe milioane de masini din tara sunt inmatriculate si platesc taxe la vecini bulgari dar sa bagi din burta atatea ineptii ilegale care oricum vor fi desfiintate in loc sa aduci solutii consistente , nici numai zic ca daca intram in Schengen nu o sa poata nimeni dovedi cand ai intrat tu in tara cu masina aia  da in fine …traiasca romania , poporul si decorul.

Daca ti-a placut acest articol da-i share, vezi si alte articole despre viata in strainatate din lista de dedesubt, de asemenea vezi si pagina site-ului de Fb GarciaCalavera.com, care daca va place ii puteti da un like pentru a fi la curent cu viitoarele articole.

Vezi si alte articole din Romania: 

Vezi si alte articole despre viata in strainatate:

Vezi si alte calatorii:

Alternative tourismDetroit , Georgia , Burning gate of Turkmenistan , North Korea , Pripyat & the alienation zone   , Nouadhibou graveyard

Cum traieste cealalta jumatate:  Karachi ,  Guayaquil  , Lagos

One comment

  1. imi zicea cineva ca mai bine ne luam si noi masini din tari gen Germania, unde au si drumuri ok si au si obiceiuri de trafic decente si nu strica masina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.