Samsung S3 mini – probleme si upgrade

Se pare ca o problema destul de des intalnita pe la smartphone- urile din ziua de azi este cea a bateriei care se duce mult prea repede , dar la telefonul propiu era exagerata rau situatia. Ajunsesem sa il scot de la incarcat si dupa 15 minute de stat pe internet , se restarta brusc si aparea “Level battery critical 1%” , dupa care se restarta iar haotic din nou si din nou. Am incercat toate reseturile posibile , factory reset , cache wipe , bagat iar si iar la incarcat , trantit pana eventual s-a stricat si mufa de incarcare a telefonului.

Au urmat 10 zile in care telefonul a umblat prin 3 serviceuri de pe strada Labirintului (aia care leaga autogara de policlinica CFR) , unde la primul service mi l-a inapoiat urmatoarea zi pentru ca nu are mufa pe stoc si ar fi costat 40 de lei , al doilea a spus ca mi-l da urmatoarea zi dar mi l-a dat dupa 5 zile pentru ca din nou nu are mufa pe stoc (si de ce plm nu ai zis asta de la inceput omule??? ) si ar fi costat 45 de lei , si al treilea unde l-am dus mi l-a dat dupa 2 zile cu o mufa noua de incarcare si a costat doar 30 de lei , este vorba de serviceul de telefoane – primul de pe colt str. Labirintului cu IC Bratianu pe partea opusa fata de policlinica CFR , chiar recomand acest loc.

Desi acum incarcatorul facea contact cum trebuie , problema bateriei nu a disparut , si citind pe forumuri am aflat ca e posibil sa fie de la soft. Asa ca folosind acest   tutorial de la versiunea veche de Android a telefonului la noul 4.4.4 KitKat Android cu suport de recovery si instalare  CyanogenMod . Noul Android KitKat edition este impresionant si il recomand tuturor ,  pe langa faptul ca se misca mult mai repede si gestioneaza mai eficient aplicatiile , are parte de un meniu superb de simplu si modern iar prin interfata sa grafica da si un aer de modernitate telefonului deja invechit….. dar din pacate problema initiala nu a disparut.

Dupa lungi cautari pe forumuri unde userii se bat cap in cap pe tema cauzei , desi singura cauza probabila ramasa pe lista era bateria in sine , nimeni nu era sigur , pana am gasit un test incredibil de simplu si eficient: se scoate bateria din telefon , se pune pe o suprafata plata si se imvarte. Daca se taraie si are aderenta este ok , daca se imvarte libera pe suprafata plata pe oricare din parti , inseamna ca bateria e umflata si grav avariata , necesitand inlocuire. Bateria mea a picat categoric testul , pe una din parti facand 3-4 ture lejere pana sa se opreasca. Se pare ca incarcatul excesiv atat peste noapte , cat si pe fuga cate jumatate de ora , prin bar sau in masina sunt cauzele cele mai dese. Dupa inlocuirea bateriei se pare ca problema a disparut , iar telefonul ajutat de upgradeul  Android merge chiar mai  bine ca inainte , sper sa si reziste.

android-kit-kat Samsung-Galaxy-S3-Mini-Images

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Share daca iti place / Share if you like

Published by

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.