Garcia Calavera

TALES OF THE PAST: POZE INEDITE CU TRAMVAIUL CONSTANTA SI TROLEIBUZUL IN 1991

TALES OF THE PAST: UNIQUE PHOTOS OF CONSTANTA TRAM AND TROLLEYBUS IN 1991 ENGLISH ARTICLE

Dupa articolul anterior despre TRENULETUL SI PARCUL TABACARIE IN 1991 avem o alta perspectiva a transportului in comun din Constanta in 1991, la scurt timp dupa revolutie. Tramvaiul Constanta desi avea acoperire foarte buna in oras, era deja batran si degradat la vremea aceea. Din pacate si reteaua de troleibuze era cam in aceasi situatie. Totusi daca ne uitam la harta transportului in comun, cu cateva exceptii, tot municipiul Constanta avea transport electrificat. Foarte admirabil daca comparam cu situatia din Constanta de astazi.

harta tramvai si troleibuz Constanta

Domnul Ray Wilkinson, autorul pozelor, este un Turist Britanic in Romani anului 1991. El ne-a marturisit ca in Romania post Decembrista, in 1991 la scurt timp dupa revolutie, sechelele comuniste inca erau proaspete. In statiunea Mamaia sau prin zona Parcului Tabacarie sau Gara, nu ii zicea nimeni nimic si erau dornici sa il ajute. In schimb cand a ajuns cu tramvaiul la cap de linie 102 in zona Industriala la depou si s-a apucat sa faca poze la tramvaie, cineva a venit repede la el si l-a luat in birou. Acolo a asteptat pana a venit cineva care vorbea Engleza si l-a intrebat de ce facea poze. Domnul le-a explicat ca este in vacanta si este un entuziast al tramvaielor. Vazand ca nu este reporter sau altceva, i s-a dat drumul repede.

tramvai 101 km 4-5 Constanta
tramvaiul Constanta Gara CFR
Tramvaiul 100 Sat Vacanta Constanta
tramvai 100 satul de vacanta constanta 2
tramvai 100 gara constanta
tramvaiul 100 Constanta
tramvai 100 Constanta Casa de Cultura
depou tramvaie Constanta
102 sat vacanta tramvai Constanta

Avem si cateva poze cu troleibuzele din Constanta la acea vreme.

troleibuz 47 Constanta
troleibuz 40 gara Constanta
Troleibuzul Constanta Pescarie
pescarie troleibuz Constanta
Mamaia troleibuz Constanta
gara CFR troleibuz Constanta

Doresc sa multumesc inca odata din tot sufletul domnului Wilkinson pentru poze. Mai am de la dansul poze cu Tramvaiul (extinct) si Troleibuzul (partial extinct) din Brasov, din cadrul aceleasi vacante din 1991. Promit ca va urma un articol si despre asta.

Daca v-a placut acest articol dati share, vezi si alte articole cu ce se intampla in Romania noastra din lista de dedesubt , de asemenea vezi si pagina site-ului de Fb GarciaCalavera.com  , care daca va place ii puteti da un like pentru a fi la curent cu viitoarele articole.

Vezi si alte articole din Romania: 

Vezi si alte articole despre viata in strainatate:

Vezi si alte calatorii:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.