Garcia Calavera

Tales of the past: poze inedite din Constanta cu trenuletul si parcul in 1991

TALES OF THE PAST: UNIQUE PHOTOS FROM CONSTANTA PARK AND TRAIN IN 1991

In articolul trecut despre Trenuletul din parcul Tabacariei ce numai exista astazi am facut un apel la cititori care au poze vechi scanate cu parcul si trenuletul. Acum cateva zile m-a contactat Domnul Ray Wilkinson din Halifax care a fost in vacanta in Romania in 1991, la scurt timp dupa revolutie si care din fericire a facut si poze cu trenuletul Constanta pe film color.  Pozele lui sunt o adevarata mina de aur si ii multumesc pentru faptul ca le-a impartasit. Turistul strain mi-a povestit ca a avut parte de o experienta “reala” , i-a placut plimbarea cu trenuletul in vara lui 1991. In Constanta de dupa revolutie inca era dezorganizare (din pacate nimic nu s-a schimbat dupa 28 de ani, inca e si acum), lacul Tabacariei era mirositor dar toata lumea era foarte prietenoasa si incercau sa le creeze turistilor o atmosfera placuta.

Sunt sigur ca tinerii care umplu astazi City Park Mall nu stiu cum arata acolo parcul inainte sa se construiasca abuziv peste el si din pacate la majoritatea Constantenilor pur si simplu nu le pasa ca a disparut acest parc. Dovada clara a indiferentei lor fiind numarul extrem de mic de participanti la protestul anti mall din parc cand s-a inceput organizarea santierului (sau la orice alt protest daca tot vine vorba). Macar am ramas cu pozele si cateva amintiri , in rest plimbare placuta prin mall-ul extins recent!

tabacarie park Constanta

Daca v-a placut acest articol dati share, vezi din aceasi serie si Poze unice cu tramvaiul si troleibuzul in Constanta in 1991 dar si alte articole cu ce se intampla in Romania noastra din lista de dedesubt , de asemenea vezi si pagina site-ului de Fb GarciaCalavera.com  , care daca va place ii puteti da un like pentru a fi la curent cu viitoarele articole.

Vezi si alte articole din Romania: 

Vezi si alte calatorii:

Vezi si alte articole despre viata in strainatate:

Alternative tourismDetroit , Georgia , Burning gate of Turkmenistan , North Korea , Pripyat & the alienation zone   , Nouadhibou graveyard

Cum traieste cealalta jumatate:  Karachi ,  Guayaquil  , Lagos

7 comments

  1. Fix imagini din copilaria mea; de 1Mai cand se deschidea sezonul trenuletului ne plimba mama o tura!cu ce emotii ateptam clipa asta!azi nu mai e nimic din pozele copilariei mele!Pacat…

  2. in loc sa conservam,sa modernizam … distrugem ! rusine adiminstratiei locale , rusine hotilor care nu se opresc din capusarea populatiei !

  3. Imi amintesc cu nostalgie clipele petrecute in acele locuri. Pacat, nu a mai ramas nimic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.